CRISI A KÍEV

El Parlament de Crimea proclama la independència i demana la integració a la Federació Russa

La declaració unilateral s'ha de ratificar al referèndum de diumenge, que Ucraïna considera il·legal

El Parlament regional de Crimea ha aprovat aquest dimarts una declaració d'independència d'Ucraïna i ha reiterat la seva aspiració a entrar a la Federació Russa.

La resolució ha tingut el suport de 78 dels 100 diputats del Parlament, segons ha explicat un portaveu del legislatiu a l'agència oficial russa RIA Nóvosti. "Crimea, com a estat independent, es dirigirà a la Federació Russa després del referèndum –sobre la reunificació amb aquest país– per proposar-li la integració a Rússia en qualitat de subjecte federat", ha dit el portaveu. El document fa esment al precedent de Kosovo per justificar la decisió. Segons el Parlament, "ha pres en consideració la confirmació del tribunal internacional de l'ONU en relació amb Kosovo, del 22 de juliol de 2010, sobre el fet que la declaració unilateral d'independència per part d'un estat no viola les normes del dret internacional".

La declaració precisa que la independència de Crimea haurà de ser ratificada en el referèndum convocat per al proper diumenge, una consulta declarada il·legal per Kíev.

La població de Crimea ha estat convocada a les urnes per respondre dues preguntes: "Està a favor de la reunificació de Crimea amb Rússia com a subjecte de la Federació Russa?" i "Està a favor que torni a estar en vigor la Constitució de Crimea del 1992 i l'estatus de Crimea com a part d'Ucraïna?".

Més continguts de