El primer ministre suec convoca eleccions anticipades al març

Löfven ha anunciat la decisió després que el Parlament tombés els pressupostos de la coalició de centreesquerra governant

El primer ministre Stefan Löfven ha convocat eleccions anticipades per al 22 de març. La decisió s'ha produït després que el Parlament votés en contra dels pressupostos per a l'any que ve proposats per la coalició de centreesquerra, liderada per Löfven, que governa en minoria, segons informa el diari suec 'The Local'.

Els pressupostos de Löfven preveien un increment de la despesa en l'estat del benestar i el manteniment de l'actual en ajudes a la immigració. Però el primer ministre no ha aconseguit el suport necessari per tirar endavant els seus pressupostos, en part perquè l'extrema dreta antiimmigració, els Demòcrates de Suècia, han votat pels pressupostos alternatius de l'oposició.

Dimarts, el primer ministre va convocar una reunió d'urgència amb la coalició de l'oposició de centredreta per tractar d'arribar a un acord que permetés aïllar l'extrema dreta, però no va aconseguir avançar en les negociacions. Löfven ja va advertir que no governaria amb uns pressupostos de l'oposició.

Les darreres eleccions generals es van produir el 22 de setembre, fa menys de tres mesos. L'extrema dreta es va imposar com a tercera força política, amb un 13% dels vots, i aposta per una reducció del 90% de la immigració al país. S'estima que el nombre d'arribades de refugiats arribi a prop dels 100.000 el 2015, en part per la decisió de Suècia de garantir la residència permanent a tots els asilats sirians.