KOSOVO
Internacional 12/12/2010

El Partit Democràtic fins ara al govern guanya les primeres eleccions del Kosovo independent

La Comissió Electoral Central confirma una baixa participació a les eleccions legislatives a Kosovo en les primeres eleccions legislatives des de la independència l'any 2008

Agències
1 min
Celebracions dels partidaris de Hashim Thaci

PristinaLa Comissió Electoral Central confirma una baixa participació a les eleccions legislatives a Kosovo. L’alt índex d’atur i les denúncies de corrupció no ajuden a la jove democràcia kosovar, que es jugava en els comicis millorar el reconeixement internacional, limitat a 72 països. Kosovo va esdevenir un protectorat de l’ONU el 1999, després dels bombardeigs de l’OTAN contra Sèrbia i es va proclamar independent el 2008.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A l’espera dels resultats oficials, l’únic sondeig a peu d’urna situa com a guanyador el Partit Democràtic deKosovo, fins ara al govern. El primer ministre sortint, l’exdirigent de la guerrilla de l’UÇK, Hashim Taçi, hauria obtingut el 31% dels vots. Taçi va convocar les eleccions després del trencament de la coalició de govern amb la Lliga Democràtica de Kosovo, a qui avantatja en momés alguns punts al sondeig.

Tot i que Sèrbia va cridar els 120.000 serbis que viuen al país a boicotejar les eleccions, no hi ha informacions sobre incidents rellevants. Al nord, on es concentra la majoria de la població sèrbia, es va registrar un tiroteig sense ferits. La missió d’observadors europeus farà avui un informe sobre el procés. Uns 1,6 milions de kosovars estaven convocats a les urnes per escollir 120 diputats (dels quals 10 es reserven a la minoria sèrbia) entre un total de 29 formacions polítiques.

stats