Internacional 08/02/2012

El Partit Republicà dóna la victòria a Santorum a Colorado, Minnesota i Missouri

Mitt Romney, contrincant seu, ha felicitat l'exsenador Santorum per la seva victòria, però assegura que serà ell qui s'acabarà enfrontant a Obama a les eleccions

Efe
1 min
Rick Santorum fa campanya a Blaine, Minnestoa (EUA) / EFE

WashingtonEl Partit Republicà ha declarat guanyador dels 'caucus' (assemblees populars) a Colorado l'exsenador Rick Santorum, que completa així un trio de triomfs en les cites electorals republicanes celebrades dimarts als EUA.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Amb el 83% escrutat a Colorado, l'exsenador compta amb el 38% dels vots, enfront del 37% del seu immediat seguidor, l'exgovernador de Massachusetts Mitt Romney.

Romney, per la seva banda, ha felicitat l'exsenador Santorum, que també s'ha emportat la seva victòria a les primàries republicanes de Minnesota i Missouri, però ha assegurat que serà ell qui venci el president Barack Obama en les eleccions presidencials de novembre.

"Vull felicitar el senador Santorum, però espero convertir-me en el nominat amb la vostra ajuda", ha dit davant d'un grup de simpatitzants a Denver (Colorado), després de conèixer els primers resultats.

Romney ha assegurat que continuarà portant el seu missatge de "llibertat i prosperitat" a cada part del país.

stats