Pegida suspèn la manifestació setmanal de demà per "amenaces jihadistes"

El grup islamòfob alemany diu que vol evitar així danys col·laterals

El moviment alemany Patriotes Europeus contra la Islamització d'Occident, conegut per l'acrònim Pegida, ha suspès avui la manifestació que tenia previst protagonitzar demà, dilluns, a Dresden (est del país) "per motius de seguretat", després d'informar que un dels seus líders ha rebut amenaces de mort jihadistes.

Pegida ha comunicat la decisió als seus seguidors a través de la seva pàgina al Facebook, on explica que s'ha vist "forçada" a suspendre l'acte per evitar "danys col·laterals" als participants en la marxa i després de parlar amb els responsables de les forces de seguretat de la ciutat i de l'estat de Saxònia.

Segons apunten els responsables d'aquest moviment, la "amenaça abstracta" que el ministeri de l'Interior ha reconegut que pesa sobre Alemanya s'ha convertit en una "amenaça de mort concreta" contra un dels seus líders.

"La seva execució ha estat ordenada pels terroristes de l'Estat Islàmic", afegeixen.

La de demà seria la tretzena manifestació de Pegida a Dresden, on dilluns passat, després dels atemptats jihadistes de París, va arribar a treure al carrer a 25.000 persones, i va batre així un nou rècord en les marxes que organitza cada setmana a la capital saxona.