Le Pen, Sarkozy, el Papa i un jihadista, a la portada del pròxim 'Charlie Hebdo'

El setmanari satíric francès, que té prevista una tirada inicial de 2,5 milions d'exemplars, acompanya les caricatures amb el missatge "Tornem a començar"

El setmanari satíric 'Charlie Hebdo' tornarà dimecres als quioscos francesos amb el missatge "Tornem a començar" a la portada, en la qual apareixen alguns dels seus blancs favorits com l'expresident Nicolas Sarkozy, un jihadista, el Papa o la líder de l'ultradretà Front Nacional Marine Le Pen.

La revista té previst llançar una tirada inicial de 2,5 milions d'exemplars, després de superar els vuit milions en el seu històric nombre després de l'atemptat jihadista de gener, que mostrava una caricatura de Mahoma plorant en la seva primera pàgina.

La nova portada, concebuda pel dibuixant Luz -supervivent de la massacre-, mostra a un gos amb el 'Charlie Hebdo' a la boca mentre fuig d'una massa rabiosa encapçalada per Sarkozy amb forma de canitx i Le Pen encarnada en un pitbull. Després d'ells, un jihadista -que a diferència dels anteriors està representat directament en forma de gos-, el Papa i un micròfon de la cadena de notícies francesa 'BFMTV', entre d'altres, tracten de capturar el gos amb la revista.

"Cal que es parli del retorn de 'Charlie', però per dir que 'Charlie' torna a fer la seva feina contra l'estupidesa, contra el Front Nacional ...", ha assegurat Luz al diari 'Libération', que alberga el setmanari des de l'atemptat en què van morir cinc dels més coneguts caricaturistes de França.

Segons aquest mateix diari, dos nous dibuixants s'han incorporat a l'equip del 'Charlie Hebdo': l'algerià Dilem i Pétillon, que fins ara col·laborava amb l'altra gran publicació satírica francesa, 'Le Canard enchaîné'.

Més continguts de