Publicitat
Publicitat

Estats Units

El Pentàgon reconeix que algunes restes de víctimes de l'11-S van acabar en un abocador

Havien estat incinerades al dipòsit de cadàvers d'una base de la força aèria. També s'havien llançat restes de soldats morts a l'Iraq i l'Afganistan

Les restes d'algunes víctimes dels atemptats de l'11 de setembre de 2001 a Nova York que no van poder ser identificades van acabar en una abocador, després d'haver passat pel dipòsit de cadàvers de la base de la Força Aèria a Dover (Delaware) on van ser incinerats. Ho revela un informe encarregat pel Penbtàgon.
El secretari de Defensa dels EUA, Leon Panetta, va ordenar el novembre investigar la gestió del dipòsit de cadàvers militar de Dover, a la qual arriben els cadàvers dels soldats morts a l'Iraq i l'Afganistan, després que sortís a la llum el pèrdua i manipulació indeguda d'algunes restes.

L'informe afegeix que alguns fragments de les restes mortals de víctimes de l'11 de setembre que van morir en l'atac contra el Pentàgon i en l'avió que es va estavellar al camp de Shanksville (Pennsilvània), i que no van poder ser identificats en el seu moment, van ser enviats en un contenidor a Dover, on van ser cremats i llançats.

El Pentàgon va reconèixer l'any passat després d'una investigació interna que va extraviar parts de cadàvers en dues ocasions el 2009, i que va manipular indegudament altres restes sense consultar a les famílies, cosa que va motivar la investigació ordenada per Panetta.

L'informe no especifica el nombre de restes humanes de les víctimes del 11S que es van llançar a l'abocador. El document assegura que tracta de restes que no van poder ser identificades perquè eren massa petites o estaven carbonitzades i no se'ls va poder fer l'anàlisi d'ADN.

Més continguts de