Drets laborals a la Xina
Internacional 29/03/2012

Pequín diu a un directiu d'Apple que s'ocupi dels seus treballadors

Tim Cook visita les instal·lacions d'una planta fabricant de la companyia, denunciada per les seves condicions laborals. La Xina és el segon mercat per a l'empresa de la poma

Afp
1 min
Tim Cook ha visitat la fàbrica Foxconn, que produeix per a Apple / REUTERS

PequinLi Keqiang, viceprimer ministre xinès, ha reclamat al directiu d'Apple Tim Cook, que es troba de visita a la Xina, que s'ocupi dels seus treballadors al país. Tim Cook ha visitat una factoria de Foxconn, empresa fabricant d'Apple, després d'una onada de crítiques tant als Estats Units com a la Xina per les condicions de treball en aquestes factories.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La situació dels treballadors de Foxconn, una de les principals subcontractistes d'Apple i altres empreses d'informàtica, va saltar a la llum pública el 2010 arran d'una sèrie de suïcidis a la planta. Posteriorment, més d'un centenar d'obrers fabricants de pantalles d'iPhone es van enverinar a Suzhou, a l'est del país. L'ONG Fair Labor (Treball Just) va rebre aleshores l'autorització per inspeccionar les fàbriques, però encara no ha publicat cap informe.

D'altra banda, Li Keqiang, que es postula com a proper president xinès, ha garantit a Cook que la Xina protegirà la propietat intel·lectual d'Apple, que està en plena batalla legal contra una empresa local, Proview Tecnology, la qual assegura que té els drets de la marca iPad al mercat xinès.

La Xina és el segon mercat mundial d'Apple i el que ha experimentat un creixement més gran en els darrers anys.

stats