Internacional 03/05/2013

Maten al Pakistan el fiscal del cas Bhutto en què està acusat Musharraf

Uns desconeguts han disparat contra el vehicle en què viatjava Chaudhry Zulfiqar i han matat l'advocat i una dona que l'acompanyava. L'atac té lloc hores abans que es reobri el judici per l'assassinat de l'exprimera ministra Benazir Bhutto

Efe
1 min
Policies examinen la zona on un pistoler ha matat el fiscal del cas Bhutto, a Islamabad / AFP

IslamabadEl fiscal que encapçalava l'acusació federal contra l'expresident colpista pakistanès Pervez Musharraf en el cas de l'assassinat de l'exprimera ministra Benazir Bhutto ha mort aquest divendres tirotejat a Islamabad, segons han informat fonts policials.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Uns desconeguts han disparat contra el vehicle en què viatjava Chaudhry Zulfiqar i han matat l'advocat, membre de l'Agència Federal d'Investigació (FIA), i una dona que acompanyava el fiscal. Segons les fonts, encara no s'ha aclarit la relació que tenien les dues víctimes.

L'atac s'ha produït a primera hora del matí en una zona cèntrica de la capital pakistanesa. El guardaespatlles de Zulfiqar també ha sigut ferit.

L'atemptat contra l'advocat s'ha produït poques hores abans que es reobri el judici, a la ciutat de Rawalpindi, per la mort de Bhutto, en què està acusat el general retirat Musharraf i en el qual la FIA ha de presentar avui un informe.

Musharraf, que es troba sota arrest domiciliari per diverses causes obertes contra ell, s'enfronta a l'acusació d'haver negat a Bhutto la protecció adequada i no fer cas, deliberadament, de les amenaces que pesaven contra ella i que van desembocar en l'atemptat mortal.

L'excap de l'exèrcit també ha estat interrogat per la FIA en relació amb la negligència dels policies que van netejar l'escena del crim contra Benazir en les hores següents a l'atemptat, la qual cosa va dificultar la investigació del cas.

A més del cas per l'assassinat de l'exprimera ministra el 2007, l'advocat assassinat avui era l'encarregat d'investigar com es van organitzar els atemptats que el novembre del 2008 van costar la vida a 166 persones a la ciutat índia de Bombai.

stats