Publicitat
Publicitat

Picabaralla al parlament italià

Diputats de la Lliga Nord insulten i demanen a crits la dimissió del president de la cambra

Un grup de parlamentaris de la Lliga Nord , el partit soci de Govern de Silvio Berlusconi , ha protagonitzat aquest dimecres una picabaralla a la Cambra dels Diputats d'Itàlia. Desenes de parlamentaris han insultat i han demanat a crits la dimissió del president parlamentari , Gianfranco Fini . Gairebé han arribat a les mans

Els incidents s'han desencadenat després de la intervenció del portaveu de la Lliga Nord , Marc Reguzzoni , criticant unes declaracions televisives de Fini , en què acusava l'esposa d'Umberto Bossi , el líder del partit , de ser una babyjubilada per rebre una pensió des que va complir 39 anys .

" És inoportú que el president de la cambra faci política i participi en programes de televisió , com va passar ahir a Ballaró ( el tercer canal de la RAI ) " , ha afirmat Reguzzoni entre els aplaudiments dels seus coreligionaris , que de seguida han corejat crits de " dimissió , dimissió " .

La tensió s'ha incrementat quan altres grups polítics , com Futur i Llibertat per a Itàlia ( FLI ) , de Fini , han sortit a defensar el titular de la cambra baixa , que ha intervingut per explicar que la Cambra de Diputats " no és la seu en què el seu president pugui donar respostes polítiques " .

Davant d'aquestes paraules , han crescut els xiulets i els crits per part dels diputats de la Lliga Nord .

La vicepresidenta de la Cambra , Rosy Bindi , s'ha vist obligada a suspendre la sessió i a demanar disculpes " per l'espectacle " a un grup d'estudiants que havia acudit a la seu política com a públic .

No és la primera vegada que la Cambra dels Diputats ha de fer front a un episodi com aquest . L'11 d'octubre van ser els partits de l'oposició els que , des de les seves tribunes , van demanar a crits la dimissió del primer ministre italià, Silvio Berlusconi .

Més continguts de