Publicitat
Publicitat

Polèmica a Rússia per un vídeo on es veu com el maquinista d'un tren atropella un ós per divertir-se

Gravat des de la cabina del tren, el vídeo mostra com el tren atropella l'ós bru enmig de les rialles dels ferroviaris

 

La Fiscalia russa investiga l'atropellament d'un ós per part d'una locomotora a la ciutat siberiana de Norilsk després que s'hagi publicat a internet un vídeo, gravat des de la cabina del maquinista del tren, en el qual es pot veure la persecució i l'atropellament de l'animal.

Les impactants imatges penjades a YouTube mostren un ós bru fugint pels rails a la llum dels fars de la locomotora, mentre se senten veus que demanen a crits al conductor que "aixafi" l'animal. Al final de la gravació, l'ós desapareix del pla mentre es poden sentir rialles i exclamacions d'alegria de les persones que es troben a la cabina.

Tot i que molts mitjans van informar de la mort de l'animal, fonts de l'emissora de ràdio Parla Moscou han assegurat que l'ós va sortir il·lès de l'agressió. "Ens hem comunicat amb els col·legues a Norilsk. Diuen que l'animal ha sobreviscut", ha assegurat Piotr Lijolítov, portaveu de l'empresa privada que gestiona les vies. Segons l'empresa, la fulla instal·lada davant de la locomotora per netejar la neu va atropellar l'animal però una inspecció ocular de la policia de trànsit no ha trobat sang a la locomotora.

La Fiscalia investiga

Tot i aquestes explicacions, la Fiscalia ha decidit obrir una investigació, no pel fet que el maquinista "no tingués pietat amb l'ós", sinó per haver augmentat la velocitat de la locomotora en comptes d'intentar "evitar la col·lisió".

Polèmica a les xarxes

El vídeo ha desencadenat una forta polèmica a les xarxes, amb partidaris i detractors del maquinista. Hi ha gent que justifica el ferroviari, mentre que d'altres l'acusen de protagonitzar un acte de crueltat. "Aquest ós caminava per la ciutat i no se sap què hauria pogut passar", escriu Mikhaïl Járchenko, que va penjar el vídeo a YouTube. En el mateix to s'expressa bona part dels usuaris de la xarxa, que al·leguen que un ós que desperta de la seva hibernació té molta gana i és "extremadament perillós".

D'altres , però, aconsellen l'operador de la locomotora que "es posi en la pell de l'ós". "Seria millor que el conductor practiqués curses davant del tren. L'ésser humà, que ha contaminat el medi ambient i ha talat els boscos, és qui té la culpa que l'ós s'hagi despertat", escriu un altre internauta.

Més continguts de