Internacional 11/07/2013

Crisi a Portugal: un grup de manifestants interromp el debat d'estat de la nació amb crits de "dimissió"

Lisboa viu una difícil crisi política després que el president de la República demanés dimecres la creació d'un govern de "salvació nacional" i la celebració d'eleccions anticipades el juny vinent. L'oposició, però, exigeix la dimissió del govern i la celebració d'eleccions aquest mateix setembre

Ara
1 min

BARCELONABona part del públic que atenia al debat d'estat de la nació aquest dijous al Parlament portuguès s'ha aixecat de cop i ha demanat la dimissió de tot el govern. I és que Portugal passa des de fa dues setmanes per una difícil crisi política. El president de la República, Aníbal Cavaco Silva, va rebutjar dimecres a la nit la solució política que havien trobat els dos socis de govern després d'un greu enfrontament i va demanar un acord de "salvació nacional" entre els tres partits majoritaris –els que han donat suport a la 'troica'– per tirar endavant el país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Cavaco també va plantejar la celebració d'eleccions anticipades el juny de l'any vinent, quan s'hagi acabat aquest període d'inestabilitat i també el període del rescat. Els partits de l'oposició, però, exigeixen la dissolució del Parlament i la celebració d'eleccions anticipades aquest mateix juny. Si no és així, segons els socialistes, no estan disposats a negociar amb els dos partits conservadors.

stats