Cadena perpètua per a 10 homes implicats en el tiroteig contra Malala

Un tribunal del Pakistan condemna els acusats per preparar l'atac però l'autor material dels trets va aconseguir fugir cap a l'Afganistan

Dura sentència per als agressors de Malala Yousafzai, l'adolescent pakistanesa premi Nobel de la Pau del 2014. Un tribunal ha condemnat a 25 anys de presó, el què en la legislació local equival a cadena perpètua, 10 homes implicats en el tiroteig contra la noia i un grup d'amigues el 2012 quan tornaven de l'escola a la localitat de Swat, al nord-oest d'Islamabad. Des de llavors, Malala s'ha convertit en una veu poderosa a favor dels drets de les nenes a rebre una educació.

Aquestes són les primeres condemnes per l'atac contra les adolescents, que en el seu dia havien reivindicat els talibans pakistanesos. No obstant, cap dels sentenciats és autor material del tiroteig, tot i que fonts policials van explicar que "van tenir un paper en la planificació i execució en l'intent d'assassinat" de les joves pakistaneses, a qui recriminaven senzillament per acudir a l'escola. L'home que va disparar va aconseguir fugir per la frontera afganesa.