Protesta a l'Eurocambra per la projecció d'una pel·lícula antiavortament organitzada pel grup de Vox

Una trentena d'eurodiputats reclamen a Sassoli que es pronunciï en contra dels valors del film

Un grup d'eurodiputats de la xarxa pels drets sexuals i reproductius del Parlament Europeu, del grup All of Us, i altres activistes feministes han protestat aquest dimecres dins i fora de l'Eurocambra contra la projecció de la pel·lícula Unplanned, un film basat en el llibre de l'activista antiavortament Abby Johnson que ha sigut àmpliament qüestionada als Estats Units per promoure falsos mites i difondre informació enganyosa sobre l'avortament. De fet, la majoria de grans cadenes de televisió nord-americanes van rebutjar emetre'n anuncis, amb l'excepció de Fox News i del canal conservador cristià i evangèlic Christian Broadcasting Network, i va ser classificada com a pel·lícula amb contingut altament sensible. 

Aquest dimecres el grup dels Conservadors i Reformistes Europeus de l'Eurocambra ha organitzat un acte per promoure els valors d'aquesta pel·lícula i projectar-la. Un esdeveniment que ha provocat la protesta tant a les portes de l'Europarlament a Brussel·les com a dins, on s'han manifestat gent en silenci a les portes de l'acte amb cartells en què es podien llegir consignes com "El meu cos, els meus drets" o "El meu úter és propietat privada". En el grup que ha organitzat aquest acte hi ha partits com ara els tories britànics, el partit polonès Llei i Justícia (principal promotor de l'acte) i també Vox i els nacionalistes flamencs de l'N-VA.

A més, la trentena de membres de l'Eurocambra que pertanyen a la xarxa All of Us i a la xarxa pels drets sexuals i reproductius del Parlament Europeu han enviat una carta al president David Maria Sassoli per mostrar-li la seva preocupació per la projecció d'aquesta pel·lícula, que consideren contrària al pronunciament que ha fet el Parlament Europeu en la resolució sobre la involució en l'àmbit dels drets de la dona i la igualtat de gènere . En aquesta resolució s'insta la Comissió Europea a elaborar un informe sobre les informacions falses sobre l'avortament tenint en compte avisos com el que va fer el 2017 el Consell d'Europa, que advertia que els drets sexuals i reproductius de les dones corren perill, perquè diversos dels seus membres han intentat restringir la seva legislació sobre l'accés a l'avortament. 

En la carta, els eurodiputats, entre els quals hi ha Diana Riba, d'ERC, Ernest Urtasun, de Catalunya En Comú, i María Eugenia Rodríguez Palop, de Podem, consideren que el Parlament Europeu ha de defensar la seva posició acordada davant la involució en la defensa dels drets de la dona i creuen que la pel·lícula és "un dels molts exemples dels moviments que intenten restringir" els drets de la dona. "Buscant la coherència i la reputació del Parlament Europeu, demanem respectuosament al president del Parlament Europeu que es pronunciï a favor del dret de la dona a tenir una vida reproductiva i sexual lliure i segura". 

Més continguts de