IEMEN
Internacional 01/03/2011

Protesta massiva al Iemen contra el president Sàleh

Desenes de milers de manifestants han envaït els voltants de la universitat de Sanaa. Demanen que Sàleh, que diu que les protestes estan orquestrades per Israel i els Estats Units, plegui

Agències
1 min
Protestes a Sanaa en contra del president Saleh

BarcelonaUna manifestació massiva en contra del president iemenita Ali Abdul·lah Sàleh envaeix el centre de Sanaa. Els manifestants han bloquejat tres carrers al voltant de la Universitat de Sanaa, epicentre de les concentracions al país des del 27 de gener. No hi ha estimacions oficials del nombre de manifestants però podrien ser desenes de milers.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Dirigents de l'oposició que havien cridat a convertir el dimarts en un "dia de còlera" han pres part a la manifestació en contra del president Sàleh, al poder des de fa 32 anys. Un gran nombre de tribus iemenites han participat en la manifestació. Les protestes contra el règim de Sàleh van començar van començar a mitjans de gener a Sanaa, Taez, al sud de la capital, i sobretot, a Aden, al sud del país. Segons Amnistia Internacional almenys 27 persones han mort des de l'inici de les protestes. El moviment el van iniciar els estudiants i el 20 de gener s'hi va unir l'oposició parlamentària.

Sàleh ha afirmat que les revoltes al món àrab "han estat orquestrades per Tel Aviv, sota la supervisió de Washington". També ha dit que les protestes a Iemen són una temptativa d'imitar les revoltes als altres països. També ha dit que el Iemen "no és com Tunísia o Egipte i el poble iemenita és diferent".

stats