Internacional 08/12/2011

Putin acusa Clinton d'instigar els opositors russos després de les eleccions a la Duma

El líder rus assegura que "el primer que va fer la secretària d'Estat va ser dir que les eleccions no havien estat netes ni justes, abans de tenir en el seu poder l'informe dels observadors"

Efe
2 min
Putin

MoscouEl primer ministre rus, Vladímir Putin, ha acusat la secretària d'Estat nord-americana, Hillary Clinton, d'instigar alguns opositors russos a les protestes pels resultats de les eleccions parlamentàries de diumenge.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La secretària d'Estat va dir dimarts passat, en al·lusió als comicis russos, que "les eleccions que no són ni lliures ni justes" perjudiquen la confiança de la ciutadania en les seves institucions.

Clinton va donar el senyal

Clinton "va marcar la pauta, va donar el senyal a alguns dels nostres personatges al país. Ells van sentir el senyal i, amb el suport del departament d'Estat dels Estats Units, van començar a treballar activament", ha apuntat Putin en una reunió amb els membres del Front Popular de Rússia.

"Vaig veure la primera reacció dels nostres socis americans. El primer que va fer la secretària d'Estat va ser dir que les eleccions no havien estat netes ni justes, i això que encara no tenia en el seu poder l'informe dels observadors de la ODIHR [Oficina per a les Institucions Democràtiques i els Drets Humans]", ha indicat.

Putin defensa l'acció policial

Putin ha subratllat que "aquells que [en els actes de protesta carrer] actuen en el marc de la llei han de tenir la possibilitat d'exercir el seu dret", però "les forces de l'ordre públic també han de complir les seves funcions".

No a la inversió estrangera si és per fomentar la pluralitat política

El cap del govern rus ha dit que li sembla "normal" l'enviament de diners des de l'estranger per donar suport a projectes humanitaris, però "ens ha de fer reflexionar quan els diners que s'inverteixen des de l'exterior són per a l'activitat política interior del país". "És del tot inadmissible la inversió de diners estrangers en processos electorals", ha sentenciat.

Segons Putin, Rússia "és i seguirà sent una gran potència nuclear, la qual cosa provoca certs temors dels nostres socis". El líder de l'oficialisme rus creu que tracten de desestabilitzar Rússia "perquè no ens oblidem qui són els amos del planeta i qui tenen a les seves mans les palanques d'influència".

stats