Putin promet que Rússia defensarà els seus compatriotes a l'estranger

El president rus responsabilitza al seu homòleg ucraïnès de les conseqüències de la represa de les hostilitats a Ucraïna

El president rus, Vladimir Putin, ha promès avui dilluns que Rússia seguirà defensant els seus compatriotes a l'estranger i ha demanat a la Unió Europea que eviti una extensió "contagiosa" de les crisis mundials més importants centrades segons Putin a quatre escenaris: Ucraïna, Iraq, Síria i Líbia.

En una recepció davant el cos diplomàtic rus Vladimir Putin s'ha lamentat de que tant Rússia com els països europeus no hagin estat capaços d'aconseguir que el president ucraïnès, Petró Poroixenko, prorrogués l'alto al foc declarat la setmana passada al sud-est del país responsabilitzant-lo de les conseqüències que pugui tenir la represa de les hostilitats.

"Fins ara, Petro Alexeievitx (Poroixenko), no estava directament vinculat amb l'ordre d'iniciar les operacions militars, però ara ha assumit totalment aquesta responsabilitat, no nomes militarment sinó també políticament", ha dit el president rus.

Putin també ha acusat a Ucraïna de fer "xantatge" a Rússia pel preu del gas, ja que el preu demanat per aquest país pel subministrament energètic ofert per Gazprom es "absolutament desproporcionat". El president rus considera que els ucraïnesos no haurien de patir les conseqüències de les "accions dels seus polítics".