Internacional 17/07/2013

Putin no tolerarà que Snowden perjudiqui les relacions amb els Estats Units

L'extècnic de la CIA podria rebre l'asil polític de Rússia dintre d'una setmana, segons el seu advocat

Agències
1 min

MoscouEl president rus, Vladímir Putin, ha advertit a l'extreballador de la CIA Edward Snowden, buscat pels Estats Units per espionatge, que no vol que el seu cas perjudiqui les relacions bilaterals entre Moscou i Washington.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Hem advertit a Snowden que per a nosaltres és inacceptable qualsevol activitat que perjudiqui les relacions de Rússia i els Estats Units", ha dit Putin.

El president rus ha afirmat aquest dimecres que el Kremlin té "una política exterior independent", i per això no tolerarà que l'extreballador de la CIA perjudiqui les seves relacions amb els Estats Units.

A més, Putin ha afegit que "les relacions entre els estats són més importants que les picabaralles al voltant de les activitats dels serveis secrets".

Putin ja havia advertit a Snowden que, per demanar asil polític a Rússia, hauria de deixar de filtrar infomacions sobre l'escàndol de l'espionatge massiu als Estats Units.

Putin va decidir no entregar Snowden a l'administració nord-americana en part per no rebre crítiques dins de Rússia per haver cedit davant el seu rival durant la Guerra Freda.

Asil exprés

L'extècnic de la CIA rebrà asil polític de Rússia en menys d'una setmana, segons ha anunciat el seu advocat aquest dimecres.

"La concessió d'asil temporal portarà no més d'una setmana", ha dit Anatoli Kucherena, l'advocat que assisteix Snowden en matèria de legislació russa.

Snowden podrà deixar la zona de trànsit aeri de l'aeroport Xeremétievo de Moscou, on està refugiat des del passat 23 de juliol.

stats