Rússia
Internacional 27/11/2011

Putin accepta formalment la seva candidatura a les eleccions presidencials

El primer ministre rus acusa els governs estrangers de finançar els partits de l'oposició. Rússia Unida es preveu la guanyadora de les legislatives de diumenge vinent, un preludi de les presidencials del març del 2012

Agències
1 min
Putin i Medvedev al congrés de Rússia Unida / REUTERS

MoscouEl primer ministre rus, Vladímir Putin, ha acceptat aquest diumenge formalment la candidatura presidencial al congrés del seu partit, Rússia Unida.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Estic molt agraït al president Dimitri Anatolevich Medvédev i al congrés de Rússia Unida per proposar-me ser el seu candidat presidencial. Accepto aquesta proposta amb gratitud, moltes gràcies", ha declarat Putin davant 11.000 delegats de la formació.

Les eleccions se celebren el proper 4 de març, i el candidat de Rússia Unida té pràcticament garantida la victòria. El proper diumenge Rússia celebra eleccions legislatives, en què s'espera que Rússia Unida revalidi el seu control del Parlament.

Putin va cedir el seu càrrec de president a Medvédev l'any 2008 davant la prohibició constitucional de repetir un tercer mandat consecutiu. Amb aquesta estratègia, ha seguit comandant el país des del càrrec de primer ministre, que ara pretén retornar a Medvédev en un canvi de papers.

Si es compleixen els auguris dels sondejos que situen Putin com a guanyador, el seu mandat serà de 6 anys amb possibilitat de ser reelegit. Malgrat la popularitat del líder, les enquestes mostren que no és tan ben valorat com abans.

"Els líders estrangers financen l'oposició russa"

Putin ha començat la seva campanya presidencial pocs moments després d'acceptar la candidatura, quan ha assegurat que "els governs estrangers financen els partits de l'oposició" i ha aprofitat per titllar la resta de partits d'"amenaça a l'estabilitat de Rússia". Putin també ha anunciat que augmentarà la despesa en defensa.

stats