Internacional 31/12/2011

Putin acusa l'oposició d'"explotar els sentimients dels ciutadans"

El primer ministre rus augura bones perspectives econòmiques a Rússia en el seu missatge d'any nou. El candidat a la presidència diu que les manifestacions contra el seu partit són "l'inevitable preu de la democràcia"

Efe
1 min
El primer ministre rus, Vladímir Putin / AFP

MoscouEl primer ministre rus, Vladímir Putin, acusa l'oposició, en el seu missatge de felicitació d'any nou als russos, d'"explotar els sentiments dels ciutadans". Des del seu punt de vista, l'efervescent activitat política i social dels ciutadans i opositors està vinculada al cicle electoral de legislatives i presidencials que, en menys de quatre mesos, ha viscut el país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"En aquests temps, els polítics sempre exploten els sentiments dels ciutadans, tot trontolla una mica, però és l'inevitable preu de la democràcia", ha manifestat Putin en el seu missatge, enviat als mitjans de comunicació pel govern rus.

El primer ministre ha desitjat benestar "a tots els ciutadans, independentment de les seves passions polítiques: als que simpatitzen amb les forces d'esquerra, als que són a la dreta, per dalt, per sota, com sigui". Així mateix, el cap de govern rus ha augurat bones perspectives econòmiques a Rússia, fins i tot en un context d'inestabilitat en bona part del món.

"L'economia mundial continua en tempesta. En aquest sentit, Rússia és en certa mesura una illa d'estabilitat", ha afegit. "Encara que és cert que la situació al nostre entorn és preocupant, nosaltres hem superat les conseqüències de la crisi".

"L'economia està prenent ritme de desenvolupament", ha conclòs el polític rus. De cara al 2012, el primer ministre ha apuntat que la bona marxa econòmica actual de Rússia "assegura que l'any que ve serà reeixit". "Vull felicitar l'any nou a tothom", ha conclòs Putin en el seu missatge.

stats