Putin renuncia a participar en debats electorals en cadenes de televisió federals

Alguns opositors han protestat contra la reemissió a la televisió d'un documental sobre Putin 

A un mes vista de les eleccions presidencials russes, l'actual president, Vladímir Putin, ha refusat participar en debats polítics per televisió. Així ho ha comunicat  la presidenta de la Comissió Electoral Central (CEC), Ela Panfílova, que ha aclarit que el mandatari rebutja aparèixer en cadenes de televisió federals. 
Panfílova ha apuntat que tots els aspirants a la presidència russa -8 candidats registrats- disposen d'una hora per fer campanya a cada una de les cinc cadenes de televisió i les tres emissores nacionals. 
Els representants de dos aspirants al Kremlin, el liberal Grigori Iavlinski i l'opositora Ksénia Sobtxak,  han criticat l'emissió  del documental sobre Putin, que va ser rodat pel director nord-americà Oliver Stone, que novament ha sigut retransmès a la televisió russa. Els rivals de Putin han al·legat que la pel·lícula, que es va estrenar el 2017, vulnera les regles de propaganda electoral en els mitjans de comunicació. 
Entre els vuit candidats a la presidència, a part de Putin, Iavlinski i Sobtxak, hi trobem els comunistes Pàvel Grudinin i Mazim Suraikin; l'ultranacionalista Vladímir Zhirinovski, que ha sigut candidat a la presidència russa sis vegades; l'advocat Serguei Baburin i l'empresari Borís Titov. Però segons apunten els resultats de les enquestes, Vladímir Putin, de 65 anys, tornarà a sortir escollit amb més de dos terços  dels vots. La victòria suposarà la seva permanència al Kremlin fins al 2024.