Putin, al volant d'un camió per inaugurar el tren que uneix Rússia amb Crimea

El president rus desafia Ucraïna i obre aquesta via directa amb la península annexionada

El president rus, Vladímir Putin, s'ha posat aquest dimarts al volant d'un camió d'alt tonatge per inaugurar la nova carretera que connecta Rússia i Crimea: un pont de 19 quilòmetres, amb carretera i via fèrria, que unirà la península annexionada a Rússia l'any 2014 amb la xarxa de transport continental russa. Un nou desafiament a Ucraïna que ja va advertir que la construcció és una falta de respecte a la legalitat internacional, que encara considera Crimea ucraïnesa.

En un acte televisat en directe per la televisió estatal, Putin va creuar el nou pont –conegut ja pels russos com "el pont de Putin"– conduint un gran camió de color taronja i va ser rebut amb aplaudiments per treballadors de la infraestructura a la banda de Crimea. " Per fi, gràcies al vostre talent, aquest projecte, aquest miracle, ha passat", els ha dit Putin.

Mentrestant, a Kíev, el president d'Ucraïna, Petrò Poroixenko, denunciava la "construcció il·legal del pont de Kerch", el nom oficial, com "l'última evidència del menyspreu del Kremlin al dret internacional". "És particularment cínic que la seva inauguració tingui lloc la vigília de l'aniversari de la deportació del poble de Crimea-Tàrtar pel règim de Stalin", ha afegit.

Més continguts de