Corea del Nord
Internacional 26/03/2013

Pyongyang posa els seus míssils "en posició de combat" i apuntant als Estats Units

Corea del Nord augmenta l'ofensiva verbal contra Washington després que bombarders nord-americans fessin exercicis militars en territori sud-coreà. El ministeri de Defensa de Seül no tem una acció militar imminent dels seus veïns del nord

Reuters
1 min
Kim Jong-Un amb membres de l'exèrcit a la costa est del país / AFP

PyongyangCorea del Nord ha posat els seus míssils i unitats d'artilleria "en posició de combat", amb l'objectiu fixat a bases nord-americanes de la regió i als Estats Units.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Pyongyang ha augmentat l'ofensiva verbal contra Washington després que bombarders nord-americans volessin a prop del país. L'ordre, emesa en un missatge del "comandament suprem" de l'exèrcit, és el darrer pas en la retòrica bel·ligerant de Pyongyang des que Washington i Seül van començar a fer exercicis militars conjunts a principis de març.

El ministeri de defensa de Corea del Sud ha dit que no tem una acció militar imminent per part dels seus veïns del nord.

"Des d'ara mateix, el Comandament Suprem de l'Exèrcit Popular Coreà tindrà en posició de combat totes els seves unitats d'artilleria, incloses les unitats d'artilleria de llarg abast i míssils estratègics, que tindran com a objectiu les bases invasores dels Estats Units a Hawaii i a Guam", ha anunciat l'agència de notícies nord-coreana KCNA.

El nord havia amenaçat prèviament amb un atac nuclear als Estats Units i a Corea del Sud, tot i que no es creu que tingui la capacitat d'arribar a territori nord-americà amb una arma atòmica. Però les bases nord-americanes del Pacífic si que són a l'abast d'alguns dels seus míssils.

stats