PRÒXIM ORIENT
Internacional 29/11/2011

Quatre coets llançats des del Líban impacten al nord d'Israel

L'exèrcit ha respost amb trets des de la frontera. No hi ha constància de víctimes mortals en l'episodi més greu des de 2009

Reuters
1 min
Efectes de l'impacte d'un dels coets al poble de Netua / AFP

JerusalemQuatre coets katiusca llançats des del Líban han caigut aquest dimarts al nord d'Israel. Dos edificis han patit danys, tot i que no hi ha constància de víctimes. L'exèrcit israelià ha respost amb trets des del seu costat de la frontera. És l'incident armat més greu des de fa dos anys.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El portaveu militar israelià ha dit en un comunicat que l'episodi és "greu" i també ha assegurat que la seva resposta no ha causat víctimes.

La tensió torna a la frontera després de la guerra de 34 dies en la invasió israeliana del sud del Líban, un territori dominat per les milícies libaneses de Hezbol·là, el 2006. Des d'aleshores la frontera ha viscut una calma relativa, però els analistes temen un augment de la tensió a causa del context regional, pels problemes que afronten els dos principals aliats de Hezbol·là: la revolta contra el dictador sirià, Baixar el Assad, i l'enduriment de les sancions pel programa nuclear de l'Iran.

stats