Els quatre moments més destacats de la campanya electoral

Enregistraments secrets, desafiaments de periodistes, ministres indiscrets i el nen de l'hospital

La campanya electoral al Regne Unit va començar el 6 de novembre i durant totes aquestes setmanes Boris Johnson i Jeremy Corbyn han estat omnipresents als mitjans de comunicació britànics. A més de l'atemptat del pont de Londres, hi ha hagut, però, quatre moments destacats que han marcat la campanya, que, en general, ha sigut massa plana.

El menyspreu de Jacob Rees-Mogg

El conservador Jacob Rees-Mogg va obrir la campanya amb mal peu. En una entrevista de ràdio va dir que les víctimes de l’incendi de la torre Grenfell haurien d’haver estat més llestes i no seguir les instruccions dels bombers, que els van instar a quedar-se a l’edifici. No ha badat més boca i l’han mantingut al marge d’actes electorals.

 

El repte d’Andrew Neil

El periodista de la BBC Andrew Neil, exeditor de The Times i excap de Boris Johnson a The Spectator, li va llançar un repte demolidor. Que acceptés, com la resta de líders, una entrevista amb ell. Estava en joc la confiança dels electors en el potencial premier. Johnson, però, va fugir d’estudi. Típica conducta de qui no vol retre-hi comptes.

Un laborista bocamoll

Una conversa enregistrada en secret entre el ministre de Sanitat a l’ombra, Jonathan Ashworth, i un presumpte amic militant tory, ha revelat que el problema del partit per guanyar les eleccions és Jeremy Corbyn, entre altres raons perquè el líder laborista és un perill per a la seguretat nacional. Ashworth ha dit que feia broma.

 

El nen malalt de 4 anys

Boris Johnson no va voler mirar la foto d’un nen de 4 anys, sospitós de tenir pneumònia, mentre esperava un llit estirat al terra dels passadissos d’Urgències d’un hospital de Leeds. El periodista li va demanar que la mirés al seu mòbil, però el primer ministre l’hi va agafar i se’l va ficar a la butxaca. Només ho va fer després que hi insistís molt.