Quatre morts en una operació antiterrorista a Rússia

Les autoritats sospitaven que les víctimes eren membres de grups insurgents del Caucas Nord

Membres del Servei Federal de Seguretat de Rússia (FSB, l'antic KGB) han abatut avui quatre persones que es resistien a ser detingudes durant una operació contra el terrorisme duta a terme a Sant Petersburg. Els quatre individus haurien format part, presumptament, de grups armats il·legals de la regió del Caucas Nord, a la república russa de Txetxènia, tocant a Geòrgia, on actuen grups islamistes.

Segons el portaveu del Comitè d'Instrucció (CI), Vladímir Markin, " els sospitosos han disparat contra els agents de l'FSB quan els anaven a detenir i han estat abatuts pels trets de resposta". A l'apartament de les víctimes s'hi han trobat armes automàtiques, munició i diversos artefactes explosius de fabricació casolana. De moment, les autoritats no han donat més informació.

Dos morts més en un incident aïllat

També avui han estat abatuts dos homes armats a la ciutat de Balaixikha, a uns vint quilòmetres a l'est de Moscou. "Hi ha dos policies ferits i un d'aquests està en situació crítica", ha informat el portaveu del CI. Els atacants portaven armes de foc i destrals, i un d'aquests atacants ha mort a mans de la policia durant l'atac i l'altre quan es resistia a ser arrestat. Les dues víctimes eren de l'Àsia central.

Inestabilitat i jihadisme al Caucas Nord

Els grups insurgents que operen en aquesta regió tenen l'origen en la guerra entre Rússia i Txetxènia de l'any 1991, després que la república autònoma declarés de manera unilateral la independència aprofitant la debilitat de l'URSS.

Actualment, l'auge de l'Estat Islàmic ha tingut un gran impacte sobre el Caucas rus i una bona part dels combatents estrangers que lluiten amb el grup terrorista provenen d'aquesta regió, una de les  zones idònies perquè el jihadisme guanyi adeptes.

Més continguts de