Internacional 06/04/2013

Quatre periodistes italians, segrestats al nord de Síria

Els fets haurien passat prop de la frontera amb Turquia. Les autoritats italianes han demanat "màxima discreció" per assegurar la integritat i la llibertat dels retinguts

Efe
1 min

MadridQuatre periodistes italians, tres d'ells 'freelances' (independents) i el quart de la Radiotelevisió Italiana (RAI), han estat segrestats al nord de Síria, prop de la frontera amb Turquia, informen mitjans italians.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El Ministeri d'Afers Exteriors d'Itàlia, segons el diari "Il Corriere della Sera", ha confirmat el segrest i assenyala que segueix des dels primers moments aquest assumpte, que ha activat "imediatamente" la unitat de crisi i que està en contacte amb els familiars dels reporters.

Exteriors ha demanat la "màxima discreció" ja que la integritat física dels ostatges, afirma, "és la prioritat absoluta".

Segons aquest diari, els quatre periodistes podrien haver estat traïts pels seus guies només creuar la frontera des de Turquia, país al qual les autoritats italianes també han sol · licitat la col · laboració.

stats