Publicitat
Publicitat

GUERRA I RETIRADA

Quatre soldats francesos moren en un atac suïcida a l'Afganistan

Hi ha cinc ferits més, tres d'ells en estat greu. El ministre de Defensa viatjarà al país i el president Hollande s'adreçarà a la nació, la vigília de la primera volta de les eleccions legislatives

Quatre soldats francesos han mort a l'Afganistan en un atac de la insurgència, un dels més greus que ha patit el contingent francès dins la missió de l'OTAN en els darrers mesos. Hi ha cinc soldats més ferits, tres d'ells en estat greu.

L'atac s'ha produït a la regió de Kapisa, i, segons ha comunicat l'Elisi, el ministre de defensa, Jean-Yves Le Drian es desplaçarà immediatament a la zona per fer-se càrrec de la repatriació dels cossos. El president francès, François Hollande s'ha d'adreçar al país sobre el cas. La notícia coincideix amb la celebració, demà de la primera volta de les eleccions legislatives franceses.

Fonts policials locals han informat que ha estat un atac suïcida, reivindicat pels talibans en un correu electrònic.

Més de 80 soldats francesos han mort a l'Afganistan , els últims el gener passat , en un atemptat comès per un talibà  infiltrat en un centre de formació .

Les tropes franceses a l'Afganistan estan en ple procés de retirada , en compliment de la promesa electoral del president , François Hollande , d'abandonar el país asiàtic abans de finals d'any .

Més continguts de