Internacional 30/10/2011

El president d'Equador, Rafael Correa, planta la representant del Banc Mundial

El president d'Equador acusa la institució d'espoliar els pobles més pobres d'Amèrica i critica la seva presència a la cimera iberoamericana

Agències
1 min
Correa amb Zapatero, a la cimera iberoamericana. Efe

AsunciónEl president de l'Equador, Rafael Correa, ha estat el protagonista de la clausura de la cimera iberoamericana. Correa ha abandonat la reunió durant la compareixença de Pamela Cox, vicepresidenta per Amèrica Llatina del Banc Mundial, i ha acusat aquest organisme d'espoliar els pobles més pobres del continent americà.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Correa ha criticat que "el Banc Mundial va ser un dels representants del neoliberalisme a Amèrica Llatina" i ha assegurat que Cox "hauria de començar el seu discurs demanant disculpes pel mal causat pel Banc Mundial a Amèrica Llatina i al planeta". Un cop ha tornat a la sala, el president equatorià ha afegit que aquest organisme va anul·lar un préstec concedit a l'Equador l'any 2005 perquè ell, en la seva arribada al poder, va canviar la política econòmica del país.

El portaveu del Banc Mundial, Sergio Jellinek, ha dit, en declaracions a l'Agència Efe, que la institució no "pregarà" al govern equatorià perquè treballi amb ells. "Si no volen treballar amb el Banc Mundial, és una decisió sobirana del govern, però tampoc li demanarem que treballi amb nosaltres", ha comentat. A més, ha destacat que el Banc Mundial "no té prejudicis sobre amb qui treballa i amb qui no, col·labora amb els països més enllà de qui hi ha al govern".

El president de Bolívia, Evo Morales, ha sortit a defensar les declaracions de Correa i ha exigit al Banc Mundial que pagui "pels danys causats a Amèrica Llatina per les seves polítiques neolliberals".

stats