Internacional 27/03/2012

Rajoy a Obama: "Els meus fills estudien anglès. I jo, també"

Els presidents espanyol i nord-americà s'expliquen que els seus respectius fills i filles estudien anglès i castellà, però tenen problemes per entendre's entre ells

Efe
1 min
Obama i Rajoy, a Seül

SeülEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha reconegut un cop més els seus problemes per expressar-se en algun idioma que no sigui el castellà. Aquest cop, ho ha fet davant el president Obama, amb el qual ha coincidit a la cimera de Seguretat Nuclear, que se celebra a Seül, a Corea del Sud. En la seva breu trobada a peu dret, poc abans de fer-se la foto de família, Rajoy ha explicat a Obama que els seus fills "estudien anglès" i que ell, "també", ja que ara per ara només el pot fer servir a un nivell bàsic.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El president espanyol ja havia reconegut anteriorment alguns problemes amb les llengües més enllà del castellà. A la seva biografia 'En confianza', va admetre les seves carències en idiomes estrangers, cosa que ha evidenciat aquesta trobada de nivell internacional. Malgrat això, Rajoy ha fet servir algunes frases en anglès, com ja havia fet anteriorment en altres trobades amb mandataris estrangers.

Obama, per la seva banda, també ha reconegut dèficits en idiomes. Ha explicat a Rajoy que no sap parlar castellà i que les seves filles en saben més que ell. Les filles del president dels EUA estan estudiant castellà i, segons el seu pare, n'hi han ensenyat. "Podrien fer d'intèrprets", assegura Obama.

Els dos presidents s'han tornat a trobar durant un parell de minuts, abans de l'inici de la segona sessió plenària. Aquesta petita trobada ha servit a Obama per convidar Rajoy a visitar la Casa Blanca, una reunió que esperen tancar d'aquí a poc, segons han informat fonts del govern espanyol.

stats