Iran
Internacional 18/02/2012

El Regne Unit tem 'una nova guerra freda' per la confrontació amb l'Iran

El ministre britànic d'exteriors, William Hague, ha alertat que el programa nuclear de Teheran pot desencadenar 'un desastre en les relacions internacionals'. Londres ha advertit que s'han de contemplar 'totes les accions' per aturar la República Islàmica

Efe
1 min
El ministre d'exteriors britànic, William Hague / EFE

LondresEl ministre britànic d'exteriors, William Hague, ha alertat aquest dissabte que les pretensions nuclears de l'Iran poden desencadenar 'una nova guerra freda' a l'Orient Mitjà, fet que 'podria ser un desastre en les relacions internacionals'.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En una entrevista publicada al Daily Telegraph, Hague explica que si l'Iran desenvolupa armes nuclears hi haurà 'altres nacions a tota la regió que voldran fer-ho també'.

El ministre ha advertit que aleshores 'la més seriosa proliferació nuclear des de la invenció d'aquestes armes començarà amb tots els seus efectes desestabilitzadors' a la regió.

En aquest sentit, Hague ha afegit que 'l'amenaça d'una nova guerra freda a l'Orient Mitjà sense els necessaris mecanismes de seguretat seria un desastre en els assumptes mundials'.

'Totes les opcions sobre la taula'

El ministre ha insistit en diverses ocasions a l'entrevista que 'els iranians continuen clarament amb el seu programa d'armes nuclears i que, per tant, totes les opcions s'han de posar sobre la taula'. De totes maneres, Hague ha reconegut que el Regne Unit no dóna suport a les accions militars contra la República Islàmica i que prefereix una doble estratègia de sancions, per una banda, i de pressió i negociació, per l'altra.

stats