Internacional 21/11/2011

El Regne Unit talla tots els vincles financers amb l'Iran

El govern de Cameron ha imposat noves sancions al règim de Teheran. Les entitats britàniques tallaran les seves relacions amb les entitats iranianes a partir d'aquest dilluns

Agències
1 min

LondresEl govern britànic ha imposat noves sancions financeres contra l'Iran, que es tradueixen en trencar les relacions del Regne Unit amb banca iraniana. La decisió arriba després que l'Agència Internacional de l'Energia Atòmica (AIEA) publiqués un informe que alertava que existeixen indicis que Teheran està desenvolupant armament nuclear.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El ministre britànic de finances, George Osborne, ha explicat que la decisió de l'executiu permetrà incrementar “la seguretat del món i també la seguretat nacional”, a causa de la “significativa amenaça” que suposa en l'actualitat Iran.

Des de les 16 hores catalanes, totes les entitats financeres britàniques estan obligades a tallar tots els vincles financers amb bancs iranians, incloent-hi el Banc Central de l'Iran.

És la primera vegada que el Regne Unit bloqueja tota relació amb el sector bancari d'un país d'aquesta manera. Iran insisteix que el seu programa nuclear té finalitats mèdiques, però Occident tem que el règim dels aiatol·làs estigui fabricant armes nuclears.

stats