REGNE UNIT

Atac al cotxe del príncep Carles

Cinquanta ferits i quinze detencions en les protestes contra la pujada del cost de les taxes universitàries

La manifestació a les portes del Parlament britànic, que aprova la mesura per un marge estret de vots, acaba amb incidents violents entre policia i estudiants

Continuen les protestes al centre de la capital del Regne Unit, Londres, en contra de la decisió del govern de triplicar el cost de les matrícules universitàries. Almenys 15 joves han estat arrestats, segons ha informat en un comunicat Scotland Yard. Els manifestants han intentat entrar al ministeri d'Economia, i han atacat també la seu del Tribunal Suprem del Regne Unit. Un altre grup de manifestants s'ha dirigit al districte comercial de la capital britànica, a Oxford Street, on han trencat els vidres de diverses botigues. A més, la Casa Reial ha confirmat que el vehicle del príncep Carles i de Camilla ha estat atacat per manifestants a Regent Street, tot i que tots dos estan bé de salut.

Scotland Yard assegura en un comunicat que els nivells de violència a Londres estan creixent, i condemna el que considera una actitud "horrible" dels estudiants. "Això no té res a veure amb una protesta pacífica, els estudiants estan protagonitzant actes de vandalisme, trencant aparadors als carrers d'Oxford i Regent", assegura el text. La policia ha indicat que "persones innocents que estaven de compres nadalenques s'han vist atrapades entre la violència i els disturbis".

La policia ha confirmat que 22 manifestants estan ferits. Almenys sis han hagut de ser hospitalitzats com a conseqüència de les ferides. A més, nou policies també han hagut de rebre tractament mèdic. D'aquests, sis també han requerit atenció a l'hospital.

Més continguts de