Itàlia
Internacional 09/04/2012

El fill d'Umberto Bossi dimiteix com a conseller regional

Renzo Bossi assegura que prefereix abandonar el seu càrrec pel bé de la Lliga Nord, després de l'escàndol de corrupció del partit que assenyala el seu pare

Efe
1 min

RomaRenzo Bossi, conseller de la regió de Llombardia (nord d'Itàlia) i fill de l'exsecretari del partit independentista italià Lliga Nord, Umberto Bossi, ha anunciat aquest dilluns la seva dimissió, després de l'escàndol de corrupció del partit.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Bossi fill, de 23 anys, ha assegurat que se sent "serè" i ha declarat que, encara que no està sent investigat per la fiscalia de Milà, ha preferit donar "un pas enrere per salvar el moviment lliguista". "En aquests moments de dificultat i sense que ningú m'ho demani, dimiteixo de conseller regional", ha afirmat Bossi, de qui els mitjans italians han revelat aquests dies una suposada vida luxosa a costa del partit.

Després de conèixer la decisió, Umberto Bossi ha afirmat que el seu fill "ha fet molt bé de dimitir". Ell mateix va anunciar la setmana passada la seva dimissió com a secretari general de la Lliga Nord, després que esclatés l'escàndol que l'apunta com un dels implicats en apropiació indeguda i estafa agreujant en perjudici de l'estat.

Els principals investigats per la fiscalia de Milà, Nàpols i Reggio de Calàbria són el fins fa poc tresorer de la Lliga Nord, Francesco Belsito, i dos empresaris socis.

D'acord amb els investigadors, de la caixa de la Lliga Nord es van treure diners per pagar les despeses de la família Bossi, entre ells 130.000 euros perquè Renzo Bossi, estudiant irregular, obtingués una llicenciatura al Regne Unit, i diverses desenes de milers d'euros per pagar automòbils de luxe als dos fills d'Umberto Bossi.

stats