Reobren l'estació de tren de Budapest sense permetre l'accés als refugiats

Centenars de persones protesten a l'exterior de l'edifici per demanar poder agafar un tren que els porti a Àustria i Alemanya

L'estació de ferrocarrils Keleti de Budapest ha estat reoberta després d'haver estat tancada una mica més d'una hora, encara que de moment no es permet l'accés als centenars de refugiats. En declaracions a la televisió pública M1, Víktor Váczi, portaveu de la companyia estatal de trens hongaresa MÁV, ha anunciat la reobertura de l'estació i ha confirmat que, després del tancament temporal, s'esperen importants retards fins ben entrada la nit.

L'estació, des d'on aquest dilluns van sortir diversos centenars de refugiats cap a Àustria i Alemanya, havia estat tancada aquest dimarts, segons ha informat la companyia de transport de Budapest BKK al Facebook. Des de les nou del matí, hora local, ni sortien ni arribaven trens a l'estació, on segons l'agència MTI anteriorment s'havia format una situació caòtica amb els refugiats. Segons l'agència magiar MTI, de moment els policies no deixen entrar a l'estació els refugiats, que s'estan davant de l'edifici demanant que els deixin marxar.

Aquest matí la policia els ha impedit primer l'accés a les andanes i després ha buidat l'estació, una operació que ha durat una hora, fins a les deu, hora local, segons ha informat el portal HVG. Molts refugiats feia setmanes que acampaven a Keleti i protestaven perquè els permetessin continuar viatge cap a destinacions com Alemanya o països escandinaus, fins que aquest dilluns prop d'un miler d'ells van aconseguir pujar a trens cap a Occident, després que els agents de l'ordre es retiressin del lloc.

Aquest matí, en veure tancat un altre cop l'accés a les andanes, unes 200 persones han protestat cridant "Alemanya, Alemanya!". Tot i que posteriorment també han abandonat l'estació, la manifestació ha continuat als afores de l'edifici, ha indicat HVG.

La policia austríaca estima que més de 3.650 immigrants han passat en les últimes 24 hores per l'estació Oest de Viena (Westbahnhof) en el seu camí rumb a Alemanya. Hongria, que pertany a la zona Schengen de lliure trànsit comunitari, assegura que des de començament d'any han arribat més de 150.000 immigrants al seu territori.

Hongria va acabar aquest cap de setmana la construcció d'una tanca de metre i mig d'alçada i de 175 quilòmetres de llargada a la seva frontera amb Sèrbia, mentre continua les obres d'una altra de més sòlida i de 4 metres d'alçada que podria estar acabada al novembre.

Més continguts de