Rescatat amb vida un nepalès centenari una setmana després del terratrèmol

Continuen desapareguts 21 espanyols, 7 dels quals al parc de Langtang, un dels més afectats pel sisme

Un nepalès centenari ha estat rescatat amb vida sota la runa de casa seva una setmana després del terratrèmol del Nepal, segons han informat les autoritats d'aquest país a l'agència Efe.

L'ancià, Fanchu Ghale, va ser localitzat ahir, dissabte, per un equip de rescat de la policia nepalesa sota la runa de casa seva a Kimtang-8, al districte de Nuwakot (al nord de Kàtmandu), segons un portaveu del ministeri de l'Interior.

"Encara que diversos mitjans han especulat sobre la seva edat, l'únic que podem dir és que supera els 100 anys, encara que desconeixem l'edat exacta", han assegurat les autoritats que han traslladat l'ancià en helicòpter a l'hospital operatiu més pròxim.

Segons el diari local 'Kantipur', l'estat de salut de Ghale era aparentment bo, a excepció d'uns petits talls als llavis.

La recerca no s'atura

El portaveu del ministeri de l'Interior nepalès havia assegurat ahir que hi havien "escasses possibilitats de trobar algú amb vida" sota la runa, encara que va dir que això no impediria que els equips de rescat continuessin la recerca.

El terratrèmol del dia 25 del mes passat va devastar diversos districtes de la vall de Kàtmandu i alguns sectors de la capital nepalesa, i ha deixat fins ara un balanç de més de 7.000 morts i 14.000 ferits.

Vint-i-un espanyols encara desapareguts

A Madrid, el ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, ha informat aquest diumenge que la xifra d'espanyols desapareguts al Nepal després del terratrèmol ha baixat de 35 a 21, 7 dels quals són a Langtang, una zona que la Guàrdia Civil ja ha comprovat que està "gravíssimament afectada".

Els cinc guàrdies civils del servei de rescat en alta muntanya que ja són a Langtang, a la frontera del Tibet, han sobrevolat la zona afectada per fer una primera inspecció.

"El terratrèmol hauria provocat una allau de gel, pedres i fang que hauria baixat com una onada […] per tota la vall", ha informat el cap de la diplomàcia espanyola.