Internacional
Internacional 28/04/2013

Un empresari de Reus és copropietari del taller de confecció que es va ensorrar a Bangla Desh

David Mayor és un dels principals sospitosos i haurà de declarar per homicidi per negligència

Ara
1 min
Tragèdia en l'ensorrament d'uns tallers tèxtils bengalins

BarcelonaDavid Mayor, un industrial de Reus, coproprietari d'un dels tallers de confecció que es va ensorrar a Dacca, a la capital de Bangla Desh, està considerat un dels principals sospitosos en la investigació de l'accident, segons expliquen diferents mitjans de comunicació que citen l'Agència France Press.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Mayor és el director general de Phantom-Tac, l'empresa que ocupava més de 2.000 metres quadrats a l'edifici que es va ensorrar, segons la pàgina web de l'empresa. Ell i els propietaris de quatre societats més hauran de declarar per homicidi per negligència, un delicte que pot comportar cinc anys de presó.

El 2009, Mayor va explicar a l'agència de notícies AFP que ell també dirigeix un centre d'educació per a dones a Bangla Desh. "Nosaltres som una fàbrica. Cada cèntim compta. No som una ONG però també tenim preocupacions socials", va declarar fa 4 anys.

Mayor "és l'acusat número 4", ha declarat Kaiser Matubbor, el policia encarregat de la investigació.

El soci de Mayor, Aminul Islam, president de Phantom-Tac, va ser detingut dissabte amb dos propietaris més de fàbriques, segons ha fet saber un portaveu de la policia de Dacca.

La catàstrofe ha fet almenys 376 morts i 1.200 ferits.

stats