Batalla campal al Senat de Nigèria

Roben el ceptre, el símbol de l'autoritat de la cambra alta

La policia ha recuperat el ceptre del president del Senat de Nigèria que ahir dimecres va robar un grup de deu homes vinculats a un senador sancionat, durant una sessió ordinària. Segons informa aquest dijous el diari 'Premium Times', l'atac es va fer amb la "connivència de les agències de seguretat" i, assegura, dos dels 10 agressors es van identificar com a policies.

El robatori va passar dimecres a les 11 del matí, quan els atacants van irrompre a l'hemicicle i, malgrat la resistència d'agents de seguretat i d'alguns senadors, es van emportar el ceptre, el símbol de l'autoritat del Senat. Una hora més tard, la sessió es va reprendre amb un nou ceptre.

"És un acte de traïció, un intent d'enderrocar una de les branques del govern federal de Nigèria per la força, i ha de ser tractat com a tal. Totes les agències de seguretat han de mobilitzar el seu personal per recuperar el ceptre i atrapar el capitost i els culpables", va exigir el portaveu del Senat, Sabi Abdullahi.

El senador Omo-Agege va ser sancionat la setmana passada arran d'unes polèmiques declaracions sobre una esmena a la llei electoral.

Més continguts de