Internacional 17/01/2011

La jove Ruby va demanar cinc milions d'euros a Berlusconi per negar-ho tot

Les escoltes telefòniques realitzades per la Fiscalia de Milà revelen que la noia marroquina va posar un elevat preu al seu silenci. Ruby era menor d'edat quan anava a festes privades del primer ministre italià

Efe
2 min
Ruby, la jove marroquina que presumptament va acudir a festes de Berlusconi quan era menor

RomaLes escoltes telefòniques que ha dut a terme la Fiscalia de Milà durant la investigació pel cas Ruby R suposadament revelen que la jove marroquí, que va anar a festes privades de Silvio Berlusconi quan era menor d'edat, va demanar al primer ministre 5 milions d'euros per negar-ho tot.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Això és el que asseguren aquest dilluns els mitjans de comunicació italians sobre la base de filtracions del contingut dels 300 folis de sumari que la Fiscalia de Milà ha remès avui a la Cambra dels Diputats perquè doni la seva autorització a procedir amb els registres a l'oficina del comptable de Berlusconi.

"Vaig a casa seva des que tinc 16 anys, però sempre ho he negat tot per salvaguardar-lo", afirma una tal "Ru" en una conversa que recull el sumari, segons el Corriere della Sera. La Fiscalia de Milà, investiga el primer ministre per concussió i incitació a la prostitució de menors.

"Jo ho vaig negar tot i vaig dir que 'no', que vaig anar a casa seva, però que ell pensava que jo era major d'edat, que pensava que tenia 24 anys, també perquè no els aparento. A més, que, després de descobrir que era menor d'edat, em va fer fora de casa"", comenta la mateixa persona, insistint que va dir això per "protegir-lo" i per "emportar-se alguna cosa a la butxaca".

Aquestes suposades declaracions de Ruby, que va anar fins a vuit ocasions a la mansió de Berlusconi a Arcore, propera a Milà, negaria el que ha dit fins ara la jove en les entrevistes: que sempre va dir el mandatari que tenia 24 anys.

"El meu cas és el que espanta a tots i està superant el cas de (Patrizia) D'Addario i (Noemí) Letizia (els altres dos escàndols sexuals que se li van atribuir a Berlusconi). Jo vaig parlar amb Silvio i li vaig dir que volia sortir d'això amb alguna cosa: 5 milions. Cinc milions enfront de veure tacat meu nom ...", afirma "Ru" a l'escolta recollida per la Fiscalia de Milà.

La hipòtesi de delicte de concussió esgrimida per la Fiscalia de Milà se centra a la intervenció telefònica de Berlusconi el 27 de maig de 2010 perquè traguessin d'una comissaria per un petit robatori a Ruby R., que tenia llavors 17 anys.

Quant a la incitació a la prostitució de menors, se centra en la presència mateixa de la jove a la mansió de Arcore, en les quals la Fiscalia creu que hi va haver trobades sexuals a canvi de suculents regals i diners.

"No estem preocupats per a res perquè Silvio em truca contínuament. M'ha dit: 'intenta fer-te passar per boja, explica tonteries'", diu en una altra d'aquestes gravacions, datada entre el 26 i el 28 d'octubre, Ruby al seu antic nuvi, Sergio Corsaro, segons Corriere della Sera.

"Ell m'ha trucat, dient-me: 'Ruby, et dono els diners que vulguis, et pago, et poso tot d'or, però l'important és que ho amaguis tot. No diguis res a ningú'", afegeix.

La Fiscalia de Milà ha procedit a més a realitzar escoltes telefòniques a altres de les suposades convidades a les festes privades del mandatari, de les quals algunes, segons els fiscals, viuen en un mateix bloc en una zona residencial dels afores de Milà en apartaments que els ha cedit gratuïtament Berlusconi.

stats