Publicitat
Publicitat

Canvi de règim a Líbia

Rússia reconeix el Consell de Transició Nacional libi

Moscou confia que el futur govern nord-africà mantingui els acords signats entre tots dos països durant el règim gaddafista

Rússia ha reconegut el Consell de Transició Nacional libi com l'òrgan d'autoritat legítim del país. El govern de Moscou s'ha sumat així aquest dijous a la línia internacional, que advoca per la reconstrucció de Líbia després de la guerra, i mou el seu eix d'influència per defensar els interessos econòmics que té al país productor de petroli.

"La federació russa reconeix el Consell de Transició Nacional com a autoritat de Líbia i pren nota del programa de reformes que ha fet públic, que reclama el desenvolupament d'una nova constitució, l'establiment d'eleccions generals i la formació d'un govern", ha dit el ministre d'Afers Exteriors rus.

Rússia, a més, recorda que les seves relacions diplomàtiques amb Líbia "no s'han interromput mai" des del seu establiment el 4 de setembre de 1955, "independentment del govern que hi hagués a Trípoli". En aquest sentit, Rússia confia que el CNT respecti tots els acords i contractes signats entre tots dos països durant el règim de Gaddafi: "Partim de la base que els acords i altres obligacions mútues acordades entre la Federació Russa i Líbia amb anterioritat seguiran en vigor i es continuaran complint", afegeix el govern rus.

Rússia participarà a la conferència que celebra avui a París el Grup de Contacte de Líbia per defensar els seus interessos econòmics i la seva postura que la solució del conflicte libi ha de quedar exclusivament en mans del Consell de Seguretat de l'ONU.

Etiquetes

Més continguts de