Canvi de règim a Líbia
Internacional 01/09/2011

Rússia reconeix el Consell de Transició Nacional libi

Moscou confia que el futur govern nord-africà mantingui els acords signats entre tots dos països durant el règim gaddafista

Agències
1 min

MoscouRússia ha reconegut el Consell de Transició Nacional libi com l'òrgan d'autoritat legítim del país. El govern de Moscou s'ha sumat així aquest dijous a la línia internacional, que advoca per la reconstrucció de Líbia després de la guerra, i mou el seu eix d'influència per defensar els interessos econòmics que té al país productor de petroli.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"La federació russa reconeix el Consell de Transició Nacional com a autoritat de Líbia i pren nota del programa de reformes que ha fet públic, que reclama el desenvolupament d'una nova constitució, l'establiment d'eleccions generals i la formació d'un govern", ha dit el ministre d'Afers Exteriors rus.

Rússia, a més, recorda que les seves relacions diplomàtiques amb Líbia "no s'han interromput mai" des del seu establiment el 4 de setembre de 1955, "independentment del govern que hi hagués a Trípoli". En aquest sentit, Rússia confia que el CNT respecti tots els acords i contractes signats entre tots dos països durant el règim de Gaddafi: "Partim de la base que els acords i altres obligacions mútues acordades entre la Federació Russa i Líbia amb anterioritat seguiran en vigor i es continuaran complint", afegeix el govern rus.

Rússia participarà a la conferència que celebra avui a París el Grup de Contacte de Líbia per defensar els seus interessos econòmics i la seva postura que la solució del conflicte libi ha de quedar exclusivament en mans del Consell de Seguretat de l'ONU.

stats