Internacional 07/12/2011

Gorbatxov demana que s'anul·lin els resultats electorals

L'expresident soviètic ha instat les autoritats russes a convocar noves eleccions davant les acusacions de frau en els comicis de diumenge passat

Efe
1 min
Detingut Rússia

MoscouL'expresident soviètic Mikhaïl Serguèievitx Gorbatxov ha demanat aquest dimecres a les autoritats de Rússia que s'anul·lin els resultats electorals de les eleccions parlamentàries de diumenge passat i que se'n convoquin de noves. “Els dirigents del país han d'admetre que van haver-hi nombroses falsificacions i fraus, i que els resultats no reflecteixen la voluntat dels electors”, ha dit Gorbatxov a l'agència Interfax.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

“Considero que les actuals autoritats han d'adoptar una sola decisió: anul·lar els resultats de les eleccions i celebrar-ne de noves”, ha afegit. L'exlíder soviètic ha indicat que “cada dia que passa són més russos els que consideren que els resultats electorals no són nets”. Segons la seva opinió, fer cas omís a l'opinió pública mina el prestigi de l'autoritat i desestabilitza la situació.

Les declaracions del polític, que en el passat va dur a terme reformes que van canviar el món en l'últim quart del segle XX, arriben després de dues jornades de protestes populars en diverses ciutats russes, que han provocat la detenció de més de mil persones.

stats