Putin acusa Ucraïna de ser la responsable de l'accident de l'avió malaisi

"Sens dubte, el govern del país amb l'espai aeri on ha passat això té la responsabilitat d'aquesta terrible tragèdia", diu el president rus en un comunicat

El president rus, Vladímir Putin, ha responsabilitzat Ucraïna de la caiguda del Boeing 777 malaisi amb 298 persones a bord, tots morts en la tragèdia, a la regió rebel de Donetsk. "Sens dubte, el govern del país amb l'espai aeri on ha passat això té la responsabilitat d'aquesta terrible tragèdia", ha assegurat Putin a través d'un comunicat difós pel Kremlin aquest dijous a la nit. "Aquesta tragèdia no hauria passat si hi hagués pau en aquesta terra o, en qualsevol cas, si Kíev no hagués renovat les hostilitats al sud-est d'Ucraïna", ha advertit Putin.

El líder del Kremlin ha encarregat al govern rus que faci tots els possibles per aclarir les causes de la tragèdia. "Es tracta d'un fet absolutament intolerable i no podem deixar-lo passar sense treure'n les conclusions corresponents i obtenir informació objectiva sobre els fets", ha exigit el president rus.