Internacional 04/10/2012

Rússia diu "no" a la crida del Consell d'Europa a alliberar les Pussy Riot

Un portaveu de Putin no considera oportú que Europa opini sobre els seus assumptes

Ara
1 min
La líder del grup 'Pussy Riot' va anar al seu judici amb una samarreta amb el lema !no pasarán¡. Reuters

BarcelonaRússia ha afirmat que no tindrà en compte les recomanacions de l'Assamblea Parlamentària del Consell d'Europa (PACE) que va insistir a Moscou que havia de respectar les llibertats dels país i en particular alliberar als opositors condemnats i contesta a Brussel·les que no en farà cas.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"No considerem oportunes aquestes maneres de parlar ni aquesta crida i està clar que no ho tindrem en compte", ha dit Dmitri Peskov, portaveu del president rus, Vladímir Putin, a l'agència Interfax en resposta a la resolució aprovada aquest dimarts per l'Assamblea Parlamentaria del Consell dEuropa en la qual reclamava l'"alliberació immediata" de les tres components del grup Pussy Riot a dos anys de presó.

Un grup de parlamentaris russos, la majoria del mateix partit que Putin, Rússia Unida, diputats de Sèrbia, Azerbaidjan i del Regne Unit (els conservadors Ian Liddell-Grainger i la baronessa Margaret Eaton) van intentar sense èxit eliminar aquesta petició. Hi van haver 41 en contra davant de 161 vots a favor i 7 abstencions. En aquesta resolució es demana que es reinstauri un diàleg polític digne de l'oposició, la suspensió de les recents lleis aprovades de difamació i informació, l'eliminació dels controls abusius a les xarxes socials i al descrèdit de les organitzacions no governamentals nacionals i internacionals

La tensió entre l'Assamblea Parlamentària del Consell d'Europa i Rússia va fer-se més evident la setmana passada quan el president de la Duma, Serguei Narixkin, va cancel·lar la seva visita a Estrasburg com a resposta a l'informe.

stats