Internacional 20/03/2012

Rússia prohibeix la importació de bestiar de la Unió Europea

La prohibició afecta el bestiar boví, oví, cabrum i porcí. Moscou acusa la UE de no garantir la seguretat dels caps de bestiar que venen al mercat rus i de violar obertament el reglament d'exportació de porcs vius

Efe
2 min

MoscouLa prohibició d'importació de bestiar de la Unió Europea (UE) a causa de l'expansió del nou virus Schmallenberg ha entrat en vigor aquest dimarts a Rússia. El Servei Veterinari Rus, que ja havia avançat la mesura el passat 2 de març, ha informat en un comunicat oficial que la prohibició afecta el bestiar boví, oví, cabrum i porcí.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Tot i que la UE ha qualificat de desproporcionada la mesura, l'enviat del Parlament de la Unió per a Rússia, l'eurodiputat Hannes Swoboda, ha declarat que els Vint no han de polititzar aquest assumpte, "sinó enfrontar-nos a les malalties", ha apuntat el parlamentari, segons l'agència Interfax.

Rússia calcula que en alguns països comunitaris, com Alemanya, els Països Baixos, Bèlgica, el Regne Unit i França, la situació en relació amb l'epizoòtia Schmallenberg és molt greu. Considera, a més, que Brussel·les no ha respost a la seva petició d'informació sobre les mesures adoptades per frenar la propagació del virus i els resultats de les investigacions realitzades en els animals afectats.

Violació del reglament

Moscou també acusa els Vint de no garantir la seguretat dels caps de bestiar que venen al mercat rus i de violar obertament el reglament d'exportació de porcs vius.

Per tot això, les autoritats veterinàries russes han convidat els seus col·legues europeus a visitar Moscou per abordar la situació creada i els futurs passos a prendre per solucionar el problema.

No hi ha vacuna

El virus, que rep el nom de la ciutat alemanya de Schmallenberg, situada a Rin del Nord-Westfàlia, relativament a prop dels països del Benelux, va ser detectat a mitjans del novembre passat en aquest nucli poblacional, en un vedell malformat

El virus, per al qual no hi ha vacuna o tractament específic, produeix malformacions congènites en xais i vedells i provoca febre, diarrea severa i avortaments en el bestiar.

stats