Publicitat
Publicitat

Rússia suspèn els bombardejos sobre Alep

Moscou diu que vol preparar l'evacuació massiva de civils

El ministre de Defensa rus, Serguei Xoigú, ha anunciat que Rússia i Síria han suspès els atacs aeris a la zona d'Alep des de les 10.00 h d'aquest dimarts, segons ha informat l'agència de notícies RIA Nóvosti.

"Les forces aeroespacials de Rússia i la força aèria de Síria suspenen avui, a partir de les 10.00 h, els atacs aeris a la zona d'Alep", ha assegurat el responsable militar rus.

Moscou havia anunciat dilluns un alto el foc humanitari aquest dijous de 8 hores de durada. Xoigú ha explicat la decisió d'aquesta "suspensió anticipada" i ha dit que "permetrà garantir una sortida segura de civils per 6 corredors i preparar l'evacuació de malalts i ferits de la part oriental d'Alep".

Occident responsabilitza Damasc i els seus aliats de l'escalada d'hostilitats a Alep, una violència que, segons l'Oficina de les Nacions Unides per a la Coordinació d'Assumptes Humanitaris (OCHA), ha provocat més de 400 morts i gairebé 1.400 ferits des que l'exèrcit sirià va rellançar la seva operació contra l'est d'Alep.

El Govern rus ha subratllat en repetides ocasions que l'exèrcit de Síria va ser l'únic que va acatar les condicions de l'alto el foc del setembre i que el món no ha de cedir al "xantatge dels terroristes" que retenen civils com a escuts humans a l'est d'Alep.

Per la seva banda, els grups opositors sirians acusen Moscou de practicar un "genocidi" a Alep i denuncien que la treva només servirà per forçar un desplaçament massiu de població. Als barris de l'est, sotmesos a setge, hi sobreviuen entre 250.000 i 300.000 persones. Més de 400 han mort en l'última ofensiva, que ha deixat també més d'un miler de civils. La ciutat, antiga capital econòmica de Síria, és l'últim feu urbà dels opositors a Al-Assad.

Més continguts de