Cambodja
Internacional 01/08/2011

Les tres catalanes ferides a Cambodja tornaran aquesta setmana a Catalunya

Segons Laia Niubó, una de les accidentades, "el conductor de l'autobús "o no va veure el camió o es va adormir" i van ser evacuades "en cotxes particulars" fins a un hospital de campanya

Redacció
2 min

Phnom PenhLes tres noies catalanes que van quedar ferides en un accident d'autocar a Cambodja preveuen tornar a Catalunya al llarg d'aquesta setmana.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Així ho explicat una de les joves, Laia Niubó, que ha detallat que després de patir el cop van ser evacuades "amb cotxes particulars" fins a un hospital de campanya. Aquesta viatgera i la seva companya Vanessa, que té ferides lleus, aniran el més aviat possible fins al Vietnam per agafar un vol cap a casa.

En canvi, la lleidatana Marta Valls en va sortir més mal parada. La noia, que estava "més a la dreta", té una fractura a la cama i també al maluc. Els metges l'han operada a Cambodja, però haurà de ser traslladada a Catalunya en els propers dies per la fractura al maluc, segons ha explicat Niubó a l'ACN. Les tres noies han parlat amb les seves famílies per tranquil·litzar-les i que sàpiguen que es troben bé.

Laia Niubó ha relatat la seva versió dels fets explicant que "eren entre les 4 i les 5 de la matinada". Es trobaven dins de territori de Cambodja quan l'autocar "va xocar contra un camió ple de blat de moro i va aixafar tota la part dreta del vehicle". El conductor que "o no va veure el camió o es va adormir", es va donar a la fuga i ja s'ha emès una "ordre de recerca i captura" contra ell.

Niubó també ha explicat que l'accident va afectar especialment les persones de la part "davantera dreta" de l'autocar, i ha admès que hi ha gent "molt més greu" que elles. De fet, un jove ha mort a causa de l'impacte, i diverses persones estan hospitalitzades "amb pronòstic greu". L'autocar, segons ha descrit Niubó, era un "servei nocturn ple de turistes".

stats