Publicitat
Publicitat

Líbia

Líbia anuncia la captura de Saïf al-Islam, fill de Gaddafi

Amnistia Internacional demana al govern libi que sigui el Tribunal Penal Internacional qui el jutgi. El fill predilecte de l'exdictador libi era el seu possible successor

El ministeri de Justícia libi ha anunciat aquest dissabte que Saïf al-islam, fill del dictador libi mort Muammar al-Gaddafi, ha estat arrestat al sud del país. Amb ell s'han capturat també tres guardaespatlles, però cap membre més de l'antiga administració líbia. El ministre ha afegit que Al-Islam es troba en bon estat de salut. 

Amnistia Internacional ha demanat al Consell Nacional de Transició libi que entregui Al-Islam al Tribunal Penal Internacional, perquè considera que La Haya ofereix més garanties als acusats i les víctimes.

Buscat pel TPI per crims contra la humanitat, havia fugit de Trípoli amb el seu pare i el seu germà Mutassim i s'havia refugiat a Sirte. Després que forces lleials al nou govern del país capturessin i aparentment matessin el seu pare als afores de la seva ciutat natal, Al-Islam hauria fugit de la ciutat. Segons un responsable tuareg, tot seguit hauria anat a la frontera amb el Níger per demanar refugi al país veí.

Durant setmanes s'ha especulat que Al-Islam s'amagava al sud del país, on la seva família compta amb seguidors de l'antic règim entre les tribus del desert.


Etiquetes

Més continguts de