Internacional 21/10/2012

Alex Salmond ofereix prosperitat a canvi de la independència

El primer ministre escocès va animar aquest dissabte al seu partit a buscar "units" el vot pel sí al referèndum del 2014

Eva Ontiveros
1 min
Alex Salmond. REUTERS

LondresAlex Salmond es va dirigir als delegats del seu Partit Nacionalista Escocès (SNP) amb contundència per carregar contra les mesures d'austeritat aprovades pel govern de Londres. Reunits a Perth per la conferència anual de la formació, Salmond no va perdre ni un minut per començar a fer campanya per el referèndum del 2014 dient que votar en contra "no portaria absolutament res de bo" per a Escòcia. Segons el primer ministre, "només la independència pot protegir les polítiques essencials que Escòcia ha promogut i desenvolupat durant els anys d’autonomia" i permetrà "aconseguir prosperitat".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Per Salmond, el referèndum suposa una oportunitat única per a Escòcia de convertir el seu "potencial en realitat", però les darreres enquestes no li són favorables. Les dades publicades dijous passat per l’agència Ipsos Mori deixen clar que el vot a favor de la unió gairebé dobla el vot independentista. Un 30% dels enquestats estan a favor d’una Escòcia independent, mentre que el 58% diuen estar satisfets amb la idea de continuar formant part del Regne Unit. Els indecisos representen el 12% restant.

Llegiu la crònica sencera a l'ARA PREMIUM.

stats