Salvini vol una aliança d'extrema dreta per presentar-se a les eleccions europees

El líder italià reunirà partits de 20 països dilluns a Milà per buscar una coalició

El líder del partit italià d'extrema dreta La Lliga, Matteo Salvini, reunirà dilluns a Milà representants de formacions similars d'una vintena de països per intentar forjar una coalició ultra per presentar-se conjuntament a les eleccions europees del 26 de maig.

Salvini va explicar la setmana passada que els líders de formacions d'extrema dreta d'altres països de la UE el van comminar a iniciar aquesta cooperació. "La diferència entre nosaltres i els altres és que ells han d’anar a l’estranger per buscar aliances... però La Lliga convida moviments europeus a Itàlia; el nostre país ha esdevingut central gràcies a aquest govern", va dir, en referència al pes del seu partit en el govern italià, del qual ell és vicepresident i ministre de l'Interior.

El manifest de La Lliga per a les eleccions europees remarca l'objectiu de "reafirmar les arrels cristianes comunes" de la UE, i diu que "defensarà la identitat nacional i la supremacia de la Constitució italiana sobre les lleis i directives europees".