Salvini impulsarà una Lliga a nivell europeu, populista i antiimmigració

El ministre d'Interior italià llança un nou moviment de cara a les europees de l'any vinent

Després d'impulsar el seu partit fins a arribar al govern italià, el líder ultradretà Matteo Salvini aspira a crear l'any vinent una Lliga nacionalista a Europa, segons ha avançat aquest diumenge en la trobada anual de la seva formació a Pontida.

La cita aquest any era especial, ja que el 'capità' Salvini hi celebrava els seus triomfs electorals com a nou ministre d'Interior i vicepresident de l'executiu, que controla al costat dels populistes del Moviment 5 Estrelles.

La Lliga Nord va escenificar durant anys als turons de Pontida el seu desig d'independència per a la Llombardia, però el partit, guiat per Salvini des del 2013, ha adoptat una postura nacionalista i ultradretana i s'ha llançat a la conquesta del sud del país.

Davant d'una audiència entregada, el polític de 45 anys s'ha presentat descamisat i eufòric sobre l'escenari pel qual abans havien passat els seus ministres, mentre un tenor entonava l'ària 'Nessun dorma' de la 'Turandot' de Puccini, amb una lletra simbòlica: "A l'alba triomfaré".

El primer que ha fet és celebrar els resultats del seu partit però ha rebutjat conformismes, ja que "l'objectiu és canviar Europa" i "donar veu" als decebuts per les seves polítiques econòmiques. Per això ha apostat per "una Lliga de Lligues a Europa que uneixi tots els moviments lliures, orgullosos i sobirans que vulguin defensar a la seva població, les seves fronteres, les seves fàbriques, les seves empreses agrícoles i el benestar dels seus fills".

Salvini ha carregat contra tots els que creuen que aquesta UE "no es pot tocar perquè garanteix la pau i l'amistat entre els pobles", ja que considerar que "els pobles a Europa no han estat tan enfrontats com en l'actualitat". Per això la seva recepta, d'aires nacionalistes, serà "l'última esperança per a aquesta Europa de continuar viva".

"Només si les idees de la Lliga arriben a França, Alemanya, Espanya, Polònia, Àustria, Hongria, Dinamarca o Portugal, aquesta Europa tindrà l'esperança d'existir", ha apostat. I, com és habitual, ha atacat de manera velada la França d'Emmanuel Macron, després de diverses topades per la gestió migratòria, i ho ha fet al·ludint al Mundial de futbol, lamentant l'eliminació de l'Argentina. "Messi ja no és el que era", ha ironitzat.

En qualsevol cas, ha avançat que aquest ascens de la Lliga és "només el començament" i que emprendrà el seu recorregut "a escala continental" des de l'any que ve, quan se celebren eleccions al Parlament Europeu.